Продукти харчування – це не тільки щоденний ритуал і задоволення. Кожне з’їдене людиною блюдо доставляє в організм енергію і речовини, необхідні для підтримання життєдіяльності.

Одноманітне харчування – це дуже нудно, а також це загрожує недобором необхідних поживних речовин. Отримати весь набір життєво важливих вітамінів, мінералів і мікроелементів можна з дуже довгого списку доступних продуктів: зелень, ягоди, макарони з твердих сортів пшениці, хліб, бобові, горіхи, риби, молочні продукти, м’ясо, фрукти і овочі.

/Files/images/edaa-434.gif

Норматино-правові документи, що регламентують організацію харчування в школі:

Закони України:

- «Про освіту»;

- «Про загальну середню освіту»;

- «Про охорону дитинства»;

- «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;

- «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення»;

- «Про безпечність та якість харчових продуктів»;

- «Про місцеве самоврядування в Україні»

Постанови Кабінету Міністрів України:

- від 22.11.2004 № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах» (зі змінами);

- від 14.04.2000 № 656 «Про затвердження наборів продуктів харчування, наборів непродовольчих товарів та наборів послуг для основних соціальних і демографічних груп населення»;

- від 28.02.2000 № 419 «Про затвердження Порядку подання фінансової звітності» (зі змінами);

- від 02.02.2011 № 116«Про затвердження Порядку надання послуг з харчування дітей у дошкільних, учнів у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах, операції з надання яких звільняються від обкладення податком на додану вартість» (зі змінами);

- від 27.08.2010 №778 «Про затвердження Положення про загальноосвітній навчальний заклад (зі змінами).

Спільні накази Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України :

- від 01.06.2005 №242/329 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах»;

- від 15.08.2006 №620/563 «Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах.

Наказ Міністерства економіки України:

- від 01.08.2006 № 265 «Про затвердження Методичних рекомендацій з організації харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах».

Наказ Міністерства освіти і науки України:

- від 21.11.2002 № 667 «Про затвердження Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах» (зі змінами) .

Санітарні правила і норми:

- Державні санітарні правила і норми влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу», затверджені постановою головного державного лікаря України від 14.08.2001 № 63 «Про затвердження Державних санітарних правил і норм 5.5.2.008-01».

Порядок організації харчування.
Кiлькiсть переглядiв: 633

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.