Стежте за свіжістю та якістю продуктів для дітей;
- уникайте жирних, гострих, солоних або смажених страв. Жирне, копчене або м'ясо з кров'ю - не для дітей шкільного віку. Залиште ці делікатеси хоча б на старших школярів. Маленькій дитині засвоїти їх буде важко, можливі харчові розлади;
-обов'язково в раціон дитини повинні включатися супи (як м'ясні, овочеві, так і молочні), молоко, сир, хліб, масла (рослинне і вершкове). Звичайно, не забудьте про овочі, фрукти і ягоди, які так люблять діти;
- а от чай, кава, шоколад або какао - тільки по чуть-чуть, їх збудливу дію всім відомо;
- найкорисніші страви - приготовлені на пару;
- напої на столі повинні з'являтися тільки після другої страви;
- солодке давайте тільки після їжі. Інакше, ваша дитина, нажевавшісь, відмовиться від корисної їжі.
Коментарi